Для профілактики дефіциту йоду під час вагітності варто дотримуватися дієти, що містить продукти, де є багато йоду. А саме: морська риба, печінка тріски, морська капуста. У 100 г тріски - 263 мкг йоду, 100 г камбали - 60 мкг, 100 г морської капусти - від 136 до 196 мкг йоду. Багата на йод шкірка деяких овочів (редиска, огірки, буряки). Треба врахувати, що тривале зберігання теплова обробка продуктів зменшують вміст йоду на 20-60 відсотків. У дієті вагітних, що страждають на гіперплазію щитовидної залози, повинна переважати білкова їжа тваринного походження (сир, воловина, яйця). Ці продукти містять велику кількість фениланілу, необхідного для синтезу гормонів щитовидної залози.
Комментариев нет:
Отправить комментарий