Корінь селери повинен бути на столі у тих, хто піклується про здоров'я, цілий рік. Вона виводить токсини, покращує роботу кишківника, допомагає роботі нирок і навіть виводить з них пісок. Із селери можна готувати салати, поєднуючи її з морквою, огірками, будь-якою зеленню. Селера смачна й у пиріжках, нею можна замінити навіть м'ясну начинку.
ЧИМ КОРИСНИЙ СІК СЕЛЕРИ?
Сік містить багато важливих мінеральних речовин: калій, цинк, кальцій, фосфор, магній, залізо. Два останніх макроелементи вкрай необхідні для харчування клітин крові. У селері є вітаміни Е, РР, групи В і провітамін А. Ось чому селера корисна для здоров'я шкіри, волосся і очей. її сік багатий на вітамін С, що є сильним антиоксидантом. Він захищає від багатьох видів раку, зміцнює імунну систему і допомагає побороти симптоми застудних захворювань. Сік селери чудово очищає кров і допомагає виводити з організму токсини. Селера також містить активні сполуки, що розслаблюють м'язи і знижують рівень гормонів стресу. Крім того, він природний "охолоджувач": чайної ложки свіжого соку селери досить, щоб зовсім не відчувати спеки, особливо в умовах вологого клімату. Селера також є сильним природним афро-дизіаком і допомагає відновити лібідо. Від неї не поправляються, бо вона має низьку калорійність (16-18 калорій у 100 г) і високий вміст клітковини, що запобігає появі відчуття голоду. Усе це робить селеру відмінним продуктом для дієтичного харчування.
Комментариев нет:
Отправить комментарий