воскресенье, 23 января 2011 г.

Для вагітних жінок


Для профілактики дефіциту йоду під час вагітності варто дотримуватися дієти, що містить продукти, де є багато йоду. А саме: морська риба, печінка тріски, морська капу­ста. У 100 г тріски - 263 мкг йоду, 100 г кам­бали - 60 мкг, 100 г морської капусти - від 136 до 196 мкг йоду. Багата на йод шкірка деяких овочів (редиска, огірки, буряки). Треба врахувати, що тривале зберігання теплова обробка продуктів зменшують вміст йоду на 20-60 відсотків. У дієті вагіт­них, що страждають на гіперплазію щи­товидної залози, повинна переважати біл­кова їжа тваринного походження (сир, во­ловина, яйця). Ці продукти містять велику кількість фениланілу, необхідного для син­тезу гормонів щитовидної залози.

Комментариев нет:

Отправить комментарий