воскресенье, 23 января 2011 г.

Корисні властивості селери


Корінь селери повинен бути на столі у тих, хто піклується про здоров'я, цілий рік. Вона виводить токсини, покращує роботу кишківника, допомагає роботі нирок і навіть виводить з них пісок. Із селери можна готу­вати салати, поєднуючи її з морквою, огір­ками, будь-якою зеленню. Селера смачна й у пиріжках, нею можна замінити навіть м'ясну начинку.

ЧИМ КОРИСНИЙ СІК СЕЛЕРИ?

Сік містить багато важливих мінеральних речовин: калій, цинк, каль­цій, фосфор, магній, залізо. Два останніх макроелементи вкрай необ­хідні для харчування клітин крові. У селері є вітаміни Е, РР, групи В і провітамін А. Ось чому селера корисна для здоров'я шкіри, волосся і очей. її сік багатий на вітамін С, що є сильним антиоксидантом. Він захищає від багатьох видів раку, зміцнює імунну систему і допомагає побороти симптоми застудних захворювань. Сік селери чудово очи­щає кров і допомагає виводити з організму токсини. Селера також міс­тить активні сполуки, що розслаблюють м'язи і знижують рівень гор­монів стресу. Крім того, він природний "охолоджувач": чайної ложки свіжого соку селери досить, щоб зовсім не відчувати спеки, особливо в умовах вологого клімату. Селера також є сильним природним афро-дизіаком і допомагає відновити лібідо. Від неї не поправляються, бо вона має низьку калорійність (16-18 калорій у 100 г) і високий вміст клітковини, що запобігає появі відчуття голоду. Усе це робить селеру відмінним продуктом для дієтичного харчування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий