пятница, 7 декабря 2018 г.

ЦІЛЮЩА КУЛІНАРІЯ


Молоде листя й пагінці чебрецю використовують при засолюванні, маринуванні овочів, для поліпшення смакових якостей страв.

Салат. 100 г бланшованого листя чебрецю змішати зі 100 г відвареного м’яса, 50 г зеленого горошку, 50 г вареної картоплі, 1 яйцем, звареним круто, 30 г зеленої цибулі. Посолити, заправити майонезом або сметаною.



При приготуванні перших страв: м’ясного або рибного супу, борщу - за кілька хвилин до готовності кладуть 100 г бланшованого листя чебрецю.

Готовлячи голубці, на листки капусти кладуть листя чебрецю, потім начинку, загортають ї обсмажують.

У фарш для картопляної запіканки й при тушкуванні овочів можна покласти до 100 г листя чебрецю, ошпареного окропом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий