четверг, 26 апреля 2018 г.

Калачик чим допоможе? Корисні властивості герані

Серед квітів на підвіконні ми часто можемо побачити рослину, котра може принести немало користі своему власнику.

У господарстві герань широко поширена завдяки декоративному увазі. Це не тільки кімнатна рослина для естетики і краси, воно служить практичним засобом проти комах, зокрема мух, які особливо докучливі в кінці літа і на початку осені. Присутність його в квартирі або особняку сприятливо впливає на енергетику і емоційну атмосферу будинку. Якщо говорити про приватні будинки і присадибних ділянках, то перевага герані над іншими декоративними рослинами базується на властивостях гальмувати виростання бур'янів. Ця рослина не дає їм активно розростатися, що зменшує кількість прополок клумб і відповідно заощаджує час по догляду за ними. Чималу популярність герань завоювала в домашній косметології.  

Різноманітні настої, відвари з рослини дають можливість жіночому обличчю тривалий час зберігати молодість і красу, здоровий колір шкіри. Склад і лікувальні властивості Хімічний склад герані - це величезна кількість лікувальних і корисних речовин. В її коріння, крім крохмалю і вуглеводів, можна виявити тритерпенові сапоніни і фенолкарбонові кислоти, флавоноїди і катехіни.


 Дубильні речовини є у всіх частинах рослини. А в листі і стеблах є складові у вигляді глюкози і аскорбінової кислоти, фруктози і сахарози, алкалоїдів і каротину, вітаміну К. 


Виходячи з вищевказаного, можна зробити висновок, що лікувальні компоненти цієї рослини застосовуються при виготовленні фармацевтичною промисловістю медичних препаратів. Зазвичай з цією метою використовують герань лугову. Інші види рослини також унікальні за своїм хімічним складом. Завдяки дубильних речовин герань має протимікробні властивості. Цілющі особливості цієї рослини важливі при внутрішніх і при зовнішніх кровотечах. Екстракт цього лікувального рослини може заспокоювати і порушувати центральну нервову систему в залежності від прийнятої дози. Слід знати, що настойки, відвари і настої герані відмінно допомагають при розладах шлунка. Але фітотерапевти і знахарі роблять головний акцент на такій властивості рослини, як здатність виводити з організму шлаки та інші речовини токсичного характеру. Ще одне його важлива властивість - опір зміїному отрути. В якості протиотрути екстракти герані використовують в лікарських препаратах. 


 Ще по темі Що робити, якщо після алкоголю болить печінка Березові листи від лямблій Скільки потрібно пити води в день, щоб схуднути Що потрібно зробити, щоб не пахло перегаром з рота Що можна їсти після отруєння алкоголем Застосування герані в народній медицині: рецепти Герань давно займає рейтингове місце в нетрадиційній медицині. Основне, що зробило рослина таким популярним, - його антимікробний ефект. Якщо згадати історію, то ще в 17 столітті в європейських країнах герань була просто панацеєю для городян.  

Вони наполегливо вірили, що диво-квітка здатна вбирати в себе все отруйні і небезпечні для здоров'я людини речовини. Насправді герань може боротися і з мікробами, і з болями, і з набряками, і з порушеннями кров'яного тиску, і з діабетом. А ще присутність в будинку герані - це позитивний вплив на роботу серця і кишечника, шлунку і печінки, нирок і сечового міхура. Герань діє на організм як антидепресант, благотворно впливаючи на його розумову і фізичну діяльність. Якщо у людини хронічний гастрит з підвищеною кислотністю, то лікують його похідними герані в лікарських препаратах. Пропонуємо ефективні рецепти народної медицини на основі герані в боротьбі з різними недугами. Ось вони: Зниження кров'яного тиску.  

Для цього застосовують свіжу зелень рослини.

 Візьміть чистий аркуш герані і розімніть його пальцями. Прикладіть до зап'ястя руки в тому місці, де прощупується пульс. Вплив активних речовин рослини через шкіру здатне знизити високий тиск за 10-15 хвилин. Лікування радикуліту. 

 Регулярне використання подрібненої маси листя герані допоможе забути про ознаки радикуліту і остеохондрозу. З цією метою потрібно стебло з листям добряче розім'яти і кашку нанести на зону болю. Тримати такий компрес потрібно не менше години, а потім міняти свіжим. Лікування отитів і зубного болю.

 Візьміть чистий аркуш герані, розімніть його в руках і прикладіть до вуха або до щоки, біля якої перебуває хворий зуб. Як компресу листя герані застосовують і при геморої. Настої при запаленнях. Протизапальні властивості герані використовуються при отитах, тонзиліти, інших захворюваннях, що супроводжуються підвищенням температури. Для цього дві столові ложки подрібненого свіжого листя заливають склянкою окропу, витримують не менше 30 хвилин і випивають після проціджування по 100 грамів за один прийом.

 Настій від запорів. Потрібно взяти листя і стебла свіжої рослини в кількості столової ложки і розвести в двох склянках кип'яченої води. Настояти засіб протягом 8 годин і потім, після проціджування, вжити за день невеликими порціями. Відвар при епілепсії і в якості заспокійливого. Відвари з герані добре допомагають при безсоння і епілептичних

Комментариев нет:

Отправить комментарий