пятница, 7 декабря 2018 г.

ЦИТРУСОВІ РЕЦЕПТИ лiкування хвороб


За вікнами - зима, отже, зараз саме час поправити здоров’я доступними в цю пору року фруктами - цитрусовими.

Настій кірок апельсина має здатність зупиняти маткові кровотечі. Для цього шкірку від 5-6 апельсинів залийте 1,5 л води й варіть доти, поки не залишиться 0,5 л відвару. Процідіть його, додайте мед за смаком і пийте по 2 ст. ложки З рази в день за півгодини до їжі.



Відвар мандаринової шкірки пом’якшує кашель при бронхіті: 2 ст. ложки подрібненої шкірки залити 2/3 склянки окропу, нагрівати на малому вогні 10-15хвилин, Відвар остудити, процідити й випити протягом дня.

Цедра грейпфрута рятує від болів у шлунку й печії. Висушіть її, подрібніть у кавомолці і приймайте по 1 ложці


При стоматитах покладіть у рот розмішані в склянці води кімнатної температури 1 ст. ложку соку лимона й 1 ст. ложку меду. Якщо у вас хворі вени, то на ніч кладіть на них тонкі кружечки лимона, прикриваючи їх зверху папером і забинтовуючи. При неприємному запаху з рота щодня приймайте по 1 ч. ложці тертої цедри лимона з медом.

Рівень гемоглобіну в крові можна підняти всього за тиждень. Для цього змішайте 2/3 склянки морквяного соку, 1 /3 склянки бурякового соку, сік одного лимона й пийте щодня по 0,5 склянки до їжі. Інший рецепт такий: змішайте по 100 г соку граната, лимона, моркви, буряка, яблук і меду й приймайте по 2 ст. ложки З рази в день після їжі.

Щоб позбутися лупи й зупинити випадання волосся, втирайте в шкіру голови сік лимона. Досить зробити це кілька разів, і лущення шкіри на голові припиниться. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий