воскресенье, 23 января 2011 г.

Все про гелі


                                  
ЗВОЛОЖУЮЧІ
Нейтральні і легкі, такі гелі підійдуть для нормальної і сухої шкіри. Вони дбайливо очищають шкіру, не ство­рюючи відчуття жирної плівки, користуватися ними можна щодня. їх добре використовувати жінкам після 40, адже старіння шкіри не в останню чергу зумовлено порушенням водяного балансу в організмі.
ЖИВИЛЬНІ (КРЕМ-ГЕЛЬ)
Своїми пом'якшувальними якостями такі гелі зобов'язані наявності особливих ліпідів, що створюють на шкірі тонку шовковисту плівку, а також вітамінів А і Е. Це особливий варіант для подразненої чи занадто чутливої шкіри.
АНТИБАКТЕРІАЛЬНІ
Містять триклозан, що справляється з більшістю мікробів, а також екстракти натуральних антисептиків, на­приклад чайного дерева, ялиці чи календули. Такі гелі призначені для жирної або проблемної шкіри, яка вима­гає більш глибокого очищення, і дуже примхлива.
РОЗСЛАБЛЮВАЛЬНІ
Чудовий вибір для тих, хто наприкінці напруженого дня мріє про теплий душ. Це не просто процедура миття, але й ароматерапія. Розслаблювальні гелі пахнуть ваніллю, валеріаною, мелісою, іланг-ілангом, шавлією чи чередою. Більшість виробників використовує різноманітні синтетичні віддушки, однак можна знайти гель на ос­нові справжніх ефірних олій.
ТОНІЗУЮЧІ
Підбадьорливий прохолодний душ з таким гелем - відмінний початок дня. Тонізуючий ефект досягається за­вдяки тим же оліям, але з підбадьорливим ароматом. Класикою "ранкового жанру" вважається запах лимона, апельсина, імбиру, кориці чи кави.
МАСАЖНІ
Останнім часом великою популярністю користуються так звані масажні гелі для душу, до складу яких вхо­дять м'які абразивні частки. На відміну від звичайного скрабу це мікрогранули, усередині яких знаходиться по­м'якшувальний лосьон чи олія, наприклад жожоба чи вітамін Е. Масажний гель "працює" у трьох напрямках: відлущує, пом'якшує і стимулює клітинне відновлення.
АФРОДИЗІАКИ
Для створення неповторної і хвилюючої атмосфери перед романтичним вечором можна використовувати за­соби для душу з афродизіаками - речовинами, що підвищують сексуальну активність. До них належать не тіль­ки визначені продукти, але й ефірні олії: іланг-іланг, жасмин, пачулі, бергамот, сандал, лаванда, кориця, розма­рин та ін.
АНТИЦЕЛЮЛІТНІ
Ці засоби покликані активізувати обмін речовин і кровообіг. Вони містять комплекси інгредієнтів, що сприяють
вітаміни. 
ІНТИМНІ
Звичайні гелі для душу, розраховані на підтримку рівня рН шкіри 5,5, можуть стати причиною порушення кис­лотно-лужного балансу у піхві. Щоб уникнути цього фахівці рекомендують використовувати спеціальні гелі для інтимних ділянок тіла. Вони призначені для щоденного догляду, не містять мила і, на відміну від звичайних ге­лів, мають оптимальний рН рівень, до їх складу входить натуральна молочна кислота, що визначає природний рівень рН інтимної ділянки і створює природний бар'єр на шляху проникнення вагінальних інфекцій.
ДИТЯЧІ
Найнейтральніші, тому що розроблені з урахуванням особливостей дитячої шкіри. Це навіть не гель, а миюче 2 молочко, збагачене екстрактами ромашки, череди чи шавлії. Таке поєднання підійде практично для будь-якої  шкіри, у тому числі і чуттєвої. А пахне дитячий гель так "смачно", як може пахнути тільки дитяча косметика.
ВАЖЛИВО ЗНАТИ
*  Корисні компоненти, такі як екстракти трав і олій, у складі гелю "працюють" лише у тому випадку, якщо на етикетці стоїть позначка "Extrakt чи "Oil".
*  Не залишайте гель для душу поруч із приладами додаткового обігріву. Тепло сприяє розмноженню бакте­рій. Закривайте кришечку щільніше, щоб у флакон не потрапляла волога!
* Термін придатності гелів для душу в середньому від півтора до п'яти років. Але багато чого залежить від ступеня очищення вихідних компонентів, якості консервантів, а також від вмісту натуральних компонентів. Чим їх більше, тим менше термін зберігання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий