воскресенье, 23 января 2011 г.

Виявляємо симтоми захворювань


Язвенники" дратівливі, короткозорі бояться очевидних проблем. Невже хвороби - "похідні" нашого характеру? Чи означає це, що, змі­нивши ставлення до себе і оточуючих, ставши досконаліше, можна перемогти будь-яку недугу? Цілком ймовірно!
Короткозорість - свідчення занепокоєння про завтрашній день, страх заглянути у майбутнє. Переборовши ці страхи, люди нерідко знімають окуляри, навіть якщо до цього носили їх багато років.
Хронічний отит, порушення слуху - це матеріалізоване бажання від­городитися від навколишнього світу. Можливо, проблема криється у непростих стосунках з колегами чи близькими. Людині легше не чути претензій на свою адресу. Щоб позбутися від такої "глухоти", треба навчитися йти на компроміс.
Хвороби горла натякають, що наше ставлення до оточуючих зали­шає бажати кращого. Виявивши доброту і розуміння, можна позбутися від хронічних ларингітів і фарингітів.
Як відомо, ризик серцево-судинних недуг підвищує високий тиск. І, виявляється, підвищується він неспроста. Лікарі навіть склали психо­логічний портрет типового гіпертоніка. Основні його риси: запальність, упертість, постійне невдоволення, бажання повчати інших. Чи симпа­тична така людина? Робіть відповідні висновки!
Захворювання шлунково-кишкового тракту частіше виникає у людей із неадекватною самооцінкою. Шлунок чуйно реагує на будь-які нега­тивні емоції. Придушуючи їх, ми збільшуємо своє нездоров'я. А впора­вшись із дратівливістю, злістю, заздрістю, можна забути про патоло­гію.
Коліт і запори - знак того, що людина думкою "застрягла" у минуло­му чи занадто самокритична. Важливо навчитися поважати себе, ски­нути вантаж минулого і рухатися далі!
Проблеми зі спиною попереджають: людина звалила на себе занад­то багато турбот. Якщо знову розболівся поперек, задумайтеся, чи не час довірити частину турбот близьким. Зрештою, ваша гіперопіка шко­дить і їм - від нестачі самостійності виникають астма і проблеми з ле­генями.
Навіть карієс не виникає просто так. У проблемах із зубами винна нерішучість.
ГРВІ. грип - морозить, головний біль, ломота у суглобах, чхання і нежить. Температура підвищується швидко, протягом декількох годин, до 38-39 градусів (протизапальні засоби з парацетамолом, ібупрофе-ном, інгаляції, чай з малиною).
Застуджені нирки - тягнучий чи гострий біль у ділянці попереку з од­ного чи двох боків, що віддає в пах чи низ живота. Температура підні­мається до 38-39 градусів, зняти її жарознижуючими важко (спазган чи но-шпа, різні урологічні збори. Упоратися з інфекцією допоможе курс антибактеріальних препаратів).
Пухлини - невелика температура тримається довше місяця. Поєдну­ється із загальним нездужанням, слабкістю, посиленим випаданням волосся, втратою апетиту і ваги. Збільшуються лімфовузли. Терміно­во зверніться за консультацією до лікаря-онколога.
Проблеми зі щитовидкою - невелика температура поєднується із дратівливістю, плаксивістю, стомлюваністю, відчуттям страху. Переві­рте гормони щитовидної залози, зробіть УЗД.
Ревматизм - підвищення температури супроводжується запаленням суглобів, нирок, болями у серці (гормональні препарати і фізіотерапія за призначенням лікаря).

Комментариев нет:

Отправить комментарий