воскресенье, 23 января 2011 г.

Цілющі властивості граната ,лікування гранатом


На Ближньому Сході цей фрукт вважають королем всіх плодів (недаремно його голову вінчає справжня корона). І Учені довели, що гранатовий сік знижує  швидкість  розмноження ракових клітин при раку передмі­хурової залози і злоякісних пух­линах   шкіри.   Вважається,   що регулярне споживання гранатів у їжу зменшує ризик розвитку раку І грудей.
У гранаті є вітаміни А, С, Е, В1,  В2, а також мінерали, такі, як залізо, калій, кальцій, кремній і йод. У соку цього плоду більше антиоксидантів, ніж у будь-яких інших соках і навіть червоному вині і зеленому чаї. Тому його рекомендують пити для віднов­лення сил після перенесених інфекцій, операцій, а також при недокрів'ї і навіть після радіаційного опромінення.
Сік солодких сортів граната допомагає при ниркових кольках і шлунково-кишкових розладах. Кислі сорти показані при діабеті, каменях у нирках і жовчному міхурі, при ревматизмі. Пити реко­мендується по склянці соку з 1 столовою ложкою меду 3 рази на день.
При захворюваннях серця цей смачний напій - майже ліки. Він очищає кров, запобігає атеросклерозу, знижує крихкість крово­носних судин. А як для профілактики серцево-судинних недуг йому просто немає рівних.
Корисний сік граната і для травлення. Він освіжає порожнину рота, поліпшує апетит і нормалізує роботу травного тракту. Але при виразці шлунка, а також гастриті з підвищеною кислотністю цей напій (і сам гранат) протипоказані.
      Якщо болить горло приготуйте напій зі шкірок плоду: 5 г подрібнених шкірок залийте 100 мл окропу, прокип'ятіть протягом 10 хвилин. Приймайте по 1-2 чайні ложки 3 рази на день.
      При ангіні і ларингіті якомога частіше полощіть рот свіжим соком фаната (до речі, цей рецепт використовується і при запаленні слизової оболонки порожнини рота - стоматиті).
      Якщо піднялася температура, морозить і пересихало в гор­лі, вичавте сік з 1 граната і негайно випийте. Цей напій зі­б'є жар і угамує спрагу. Але краще розбавити його кип'яче­ною водою, кислота небезпечна для зубної емалі.
      Проти "ведмежої хвороби" - зернятка граната. Потовчіть їх у ступці, змішайте з маслиновою олією і приймайте по 1 столовій ложці 2 рази на день. Кісточки будуть корисні і при клімактеричному синдромі, оскільки вони містять фіто-гормони.
      Відвар зі шкірки плоду допоможе при запаленні кишечника чи шлунка, підтримає у боротьбі з дизентерією і гемороєм. А сушені квітки граната можна заварювати як чай - такий відвар корисний гіпертонікам.
      Гранатові протирання і ванни активно застосовуються й у косметології для знищення пігментних плям, ластовиння, вугрів, для відбілювання шкіри, зміцнення нігтів і росту во­лосся. Гранатовий сік, змішаний зі сметаною у пропорції 1:3, при щоденному використанні збереже молодість і здо­ровий колір шкіри обличчя.


Комментариев нет:

Отправить комментарий