воскресенье, 23 января 2011 г.

Кропива лікує…


Навесні потрібно протягом двох тижнів пити свіжий сік кропиви з мо­лодих пагонів, подрібнити їх і вичавити сік. Пити щоденно по 0,5 склян­ки протягом двох тижнів. За цей час покращиться обмін речовин в ор­ганізмі, підсилиться травлення, активізується робота нирок, збільшить­ся виведення рідини і продуктів обміну речовин з організму. Суміш со­ку з медом не лише зміцнить організм, але й захистить від інфекцій.
Можна приготувати такі відвари із кропиви:
      30-40 г суміші коренів і насіння кропиви на 2 склянки окропу, варити, поки не залишиться половина рідини. Для того, щоб позбавитися від глистів, вживають 2-3 столові ложки на день.
      20-30 г коренів кропиви на склянку окропу. Варити, поки не залишиться половина рідини.. Вживати при коклюші, кровоте­чах, зубному болю, астмі, хворобах шлунка, для спринцюван­ня при білях.
      13 г квіток кропиви залити 200 мл окропу. Настояти, проціди­ти, вживати при цукровому діабеті.
      13 г листя кропиви залити склянкою окропу. Процідити, вжи­вати з медом для покращення роботи серця, печінки, нирок, при малокрів'ї, гастритах, після пологів.

1 комментарий:

  1. Мед взагалі дуже корисний продукт і в поєднанні з багатьма продуктами, травами він має дуже корисну дію: http://sviymed.com/ukr/rapsovo-sadoviy. А стаття цікава, дещо взяла собі на замітку. Дякую.

    ОтветитьУдалить