вторник, 4 августа 2015 г.

Харчування з користю для очей. 10 найкорисніших продуктів для зору

Якщо ваша робота пов'язана з великим напруженням і очі швидко втомлюються, то допоможе сік з петрушки з морквою.

 Судини збережуть еластичність і міцність, якщо ви збагатите свій раціон абрикосами, як свіжими, так і у вигляді сухофруктів або соку, також допоможе шипшина. При короткозорості хорошим засобом стануть глід і гарбуз. При розвитку катаракти, глаукоми, захворювання зорового нерва дуже корисний сік петрушки, достатньо однієї столової ложки на день. Чому в списку немає чорниці? Крім того, що вона має загальним підтримуючим ефектом, а не специфічним, ця літня ягода, так само як і морква, останнім часом починає відступати перед користю продуктів зеленого і жовтого кольору.



Пояснюється це тим, що у складі останніх більше лютеїну і зеаксантину - пігментів, позитивно впливають на здоров'я очей.
Харчування з користю для очей Нарешті, прийшла пора перерахувати 10 найкорисніших продуктів для очей. Морква багата великою кількістю вітамінів, і в першу чергу необхідним для очей вітаміном А. Завдяки наявності в своєму складі бета-каротину морквина допомагає підтримувати гостроту зору. Якщо хочете посилити вплив, зробіть салат з моркви із сметаною або тушкуйте її з додаванням вершків. Такий спосіб приготування покращує засвоєння жиророзчинних каротину. 

Чорниця, завдяки вітамінам В1 і С, а також пігменту лютеїну, допомагає підтримати гостроту зору і зменшити втому очей. Треба сказати, що чорниця зберігає свої властивості і в замороженому вигляді, і навіть якщо приготувати з неї варення. Чорний шоколад. Цей продукт захищає кровоносні судини очей завдяки вмісту в ньому флавоноидам, що зміцнює рогову оболонку. Але будьте уважні: йдеться про чорному шоколаді без добавок і домішок. Шпинат належить до тих овочам, які багаті протистояли катаракті лютеїном. 
Тому, ввівши його в свій раціон, ви зможете знизити ризик виникнення захворювання очей до 10%. Сир містить вітамін В2, або рібофлафін, стимулює і підтримує обмін речовин в рогівці і кришталику, а вітамін В12, або ціанокобаламін, покращує кровопостачання очей і чинить підтримуючий ефект. Гарбуз. Крім того, що до складу гарбуза входять лютеїн і зеаксантин, вона багата вітамінами С, А, В1, В2 і цинком, що зберігають свої властивості і при термообробці.

Значно збільшує ймовірність того, що свою корисну для здоров'я очей блюдо з гарбузом знайдуть все, той факт, що з гарбуза можна приготувати і салати, і супи, і каші, і навіть десерти. Брокколі. Ще один продукт, що підтримує зір завдяки вмісту важливих для правильної роботи кришталика лютеїну і зеаксантину, а також каротину, що дозволяє захистити клітини очей від вільних радикалів. Риба і риб'ячий жир. Це джерела жирних кислот омега-3, необхідних для гарного зору. Найбільш багатий ними лосось, але не менш корисними виявляються і сардини, і Селед, і скумбрія. Вживання риб'ячого жиру запобіжить дегенерацію жовтої плями. Цибулю і часник.
 Додаючи ці продукти в різні страви, ви допоможете своєму зору зберегти або відновити чіткість, адже вони багаті відповідальним за це речовиною - сіркою. Фрукти. 

Список з 10 найбільш корисних продуктів для очей ми завершуємо великою групою, яка підтримує весь наш організм, і в тому числі робить позитивний вплив на здоров'я очей. Ківі, виноград, апельсини, персики, папайя ... Особливо корисні для очей фрукти зеленого і оранжевого кольорів. Інші продукти Крім перерахованих 10 найкорисніших продуктів, необхідними для хорошого зору є також соя, зелений перець, яйця.

1 комментарий:

  1. А я читала, що ефективною профілактикою проблем із зором вважається внутрішнє вживання меду. Вам необхідно взяти одну чайну ложечку бджолиного нектару, покласти в рот і повільно розсмоктувати. Процедуру рекомендується повторювати двічі на день - вранці натщесерце та ввечері за 30 хвилин до сну. Ось стаття: http://sviymed.com/ukr/staty/24-lechenie-katarakty-medom

    ОтветитьУдалить